lunes, 30 de enero de 2012

La pesca

La pesca és encara una activitat de captura de productes del mar i aigües continentals , ja que, fins ara, l'esser humà no ha pogut dominar el medi de produccio i nomes n'ha pogut millorar les tecniques de captura. 




PESCA ESPORTIVA
És una pesca d'aficionat amb llicència, des de la costa o des d'una embarcació, únicament per al consum propi. Només es permeten arts de captura de capacitat molt limitada, com ara la canya o les gambines. 


PESCA PROFESSIONAL
Els pescadors d'ofici disposen d'embarcacions i ormeigs especialitzats, i coneixen les tècniques més adequades.
Hi ha diversos tipus de pesca, segons el lloc on es fa:
-La pesca costanera es fa en vaixells petits que solen tornar a port en acabar la jornada i que no tenen maquinària per conservar el peix. Cada port pesquer s'ha especialitzat en la captura d'espècies abundants en el seu entorn: anxoves de l'Escala, gambes de Palamós.



-La pesca d'altura es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca dels bancs de peix, i que disposen de maquinària per conservar el peix durant dies o setmanes. Alguns vaixells són autèntiques indústries flotants que manipulen, envasen i conserven el peix perquè, en desembarcar-lo, es pugui comercialitzar directament. Serveixen per pescar peixos migratoris en els grans oceans i exclusivament per als bancs de tonyina en el Mediterrani.



TÈCNIQUES DE PESCA 
La tècnica d'encerclament es practica mitjançant teranyina o xàvega i consisteix en localitzar un banc de peixos amb llums o altres sistemes (avions i sonars) i encercar-los amb una xarxa semicilíndrica, que es va recollint i tancant per sota. 
La tècnica d'arrossegament consisteix a fondejar una xarxa de forma de bossa prop de zona on sovinteja el peix, i anar-la arrosegant des d''una embarcació durant unes hores, fins que sigui plena 

No hay comentarios:

Publicar un comentario