jueves, 2 de febrero de 2012

Els tractaments de conservació
Els microorganismes patagons la presencia de nutrients i unes condicions adequades de temperatura acidesa humitat oxigen i temps per desenvolupar-se i alterar l’ aliment. El tractaments de conservació intervenen sobre aquests factors per evitar que l’ aliment es descompongui  i es degradi. Però aquests tractaments alhora que allarguen la conservació del producte també en modifiquen les característiques organolèptiques nutricionals i digestives.
Hi ha dos tipus basics de tractaments de conservació: els físics que inclouen el tèrmic i els frigorífics i els químics.
Els tractaments tèrmics
Els tractaments tèrmics sotmeten els aliments a temperatures altes que fan desapareixen les característiques de l’ aliments fresc.
  •  L' escaldat es una operacio previa en fruites i hortalisses que consisteix a sotmetre el producte a temperatures elevades durant un periode curt de temps gracies a l' accio de l'aigua o del vapor d' aigua.
  • L' esterilització aconsegueix la destruccio de tots el tipues de microrganismes presents en l' aliment pero hi provoca canvis  substancials.
L'esterilització UHT: s'aplica en els productes líquids en els quals l'escalfor es difon molt ràpidament.

La cocció és un tractament que elimina les característiques del producte fresc, i en segon terme, destrueix la càrrega microbiana.

La pasteurització destrueix els germens patògens sense alterar les característiques del producte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario